Zien we People Management als een volwaardige competentie?

Zien we People Management als een volwaardige competentie?

Auto leren rijden of een taal leren: je kan het niet na een halve dag oefenen. Bij people management is het niet anders. Het vergt een fundamentele, praktijkgerichte opleiding om tot een bekwame teamleider uit te groeien die jaar na jaar het beste uit zijn ploeg haalt. Toch vatten heel wat managers hun leidinggevende job aan zonder training of ondersteuning. Ze moeten gewoon rekenen op hun buikgevoel en de inzet van de teamleden. Maar dat kan helaas…ook flink tegenvallen.

Mensen die initiatief nemen en strategisch inzicht tonen, groeien binnen een bedrijf vaak door tot het middenkader en verder. Ze krijgen promotie, komen aan het roer van een team en worden verantwoordelijk voor de prestaties. Dankzij de intuïtieve vaardigheden van de teamleider kan het best een tijdje vlot lopen. Hij of zij combineert het management zelfs nog met een groot aantal operationele taken. Maar loopt de teamwerking stroef en vallen de resultaten tegen? Merk je dat je te weinig autoriteit hebt over het team en je vragen niet of met vertraging worden uitgevoerd? Of zijn er in het bedrijf medewerkers of werknemers die de groepssfeer negatief beladen en een vlotte werking onmogelijk maken? Dan blijkt adequaat reageren en het team krachtig bijsturen verre van evident. Het is dan heel belangrijk dat je terug kan grijpen naar doeltreffende management technieken.

De onmisbare basis voor sterke teamleiders

Bij Cipers zien we people management als een volwaardige competentie waarvoor een sterke basisopleiding nodig is. Zo’n opleiding bestaat uit een traject van meerdere dagen, verspreid in de tijd waarbij concrete aspecten van leiding geven worden aangeleerd. Hoe motiveer ik mensen? Hoe leid ik een dynamische vergadering? Hoe coach ik iemand die minder presteert? Hoe kan ik taken delegeren? Hoe benut ik het volle potentieel van mijn team? Als antwoord op deze vragen reiken we teamleiders een reeks concrete tools aan waar ze altijd op kunnen terugvallen, of ze nu pas in leiding staan of al jaren ervaring hebben.

Het trainingstraject brengt een kleine groep leidinggevenden samen. People managers gaan na elke trainingsdag met nieuwe inzichten en methodes binnen hun bedrijf aan de slag. Tijdens de volgende sessie koppelen ze hierover terug. Het delen van ervaringen en de kruisbestuiving die hieruit voortvloeit, is ontzettend waardevol.

Managers willen meer charisma en overtuigingskracht 

Rode draad doorheen het open trainingstraject bij Cipers is het aanscherpen van overtuigingskracht. Wie een boodschap op een impactvolle manier kan brengen, wie inzicht heeft in alle details van de communicatie tussen mensen, ontwikkelt of versterkt zijn charisma. De kunst van het charismatisch en overtuigend communiceren is perfect aan te leren en is dus ook een belangrijk onderdeel van het trainingstraject. Want mensen willen liefst van al werken voor een teamleider waarin ze echt geloven.

Interesse in het open trainingstraject People Management?

Schrijf je nu in voor de gratis infosessie!