Herken jij jezelf in één of meerdere van deze uitspraken?

Wanneer ik een groep moet toespreken ben ik erg zenuwachtig.

Ik voel me dan vaak opgelaten, onzeker.

Wanneer ik een presentatie moet geven heb ik soms het gevoel dat er niet echt naar mij geluisterd wordt.

Soms heb ik het gevoel dat ik bij het presenteren niet mezelf ben.

Soms krijg ik echt heel warm en ga ik rood aanlopen.

Het kost me soms moeite om anderen te overtuigen van mijn ideeën.

Ik zou graag meer impact willen op mijn omgeving.

Waarom beter leren presenteren?

Ook jij hebt ongetwijfeld al voor een groep gestaan. Wees ‘ns eerlijk Hoe voel jij je wanneer je een toespraak of presentatie moet geven? Verheugd, blij, enthousiast? De meeste mensen zijn minstens een beetje zenuwachtig of hebben in mindere of meerdere mate last van plankenkoorts. Maar zelfs indien je het graag doet en er naar uit kijkt, dan blijft de vraag: Hoe zorg je ervoor dat je interventie een succes wordt? Dat je impact hebt? Dat je je publiek niet alleen weet te overtuigen, maar dat ze bovendien aan je lippen hangen. Dat men je achteraf komt feliciteren over je prestatie.

Jouw presentatievaardigheden zijn zonder meer bepalend voor je carrière. Jouw presentatie kan een make or break factor zijn voor het welslagen van je volgende project. Of voor het binnenhalen van die nieuwe grote klant. Of voor het overtuigen van die investeerders. Het is dus van groot belang dat je je goed voelt wanneer je voor een groep van mensen staat. Dat je vertrouwen uitstraalt. Dat je je stress en onzekerheden onder controle hebt. Dat je duidelijk, relevant en beknopt kunt zijn. Dat je erin slaagt je publiek te motiveren of inspireren.

Blended Learning Solutions

De mix tussen klassikaal en online leren leidt zonder twijfel tot de beste resultaten. Blended learning biedt enorme voordelen:
1. Meer betrokkenheid
2. Meer leermomenten
3. Meer flexibiliteit
4. Meer interactie
5. Meer autonomie
6. Het gaat sneller
7. Kosten-efficiënt
8. Meer focus
9. Minder tijd
10. Betere Return On Training
Hallo, mijn naam is Luc Cipers. Heb jij soms ook het gevoel dat je niet goed weet wat nu de beste manier is om een presentatie te starten? Dat je niet goed weet wat je met je handen moet doen wanneer je voor die groep staat? Of dat je er niet in slaagt je toehoorders te overtuigen van je voorstellen?

Frustrerend, hé? Wees gerust, je bent niet de enige! Heel wat mensen worstelen hiermee. Spreken en presenteren voor een groep is een competentie die je al doende leert. Omdat de meeste mensen slechts af en toe de kans krijgen om te presenteren, doen ze er behoorlijk lang over om hun presentatiepotentieel te realiseren. Maar, het kan ook sneller. En ik kan je daarbij helpen. Lees snel verder en je komt er alles over te weten. Heb je daarna toch nog vragen? Dan kun je me rechtstreeks contacteren via luc@cipers.be. Heel graag tot binnenkort!

Warme groet,

Luc Cipers

Luc Cipers maakt en verzorgt trainingen en presentaties sinds 1995. Hij heeft intussen meer dan 17.000 mensen getraind en/of gecoacht in meer dan 22 landen waaronder Taiwan, India, Mexico en de USA. Hij is auteur van de bestseller ‘De Obama-factor – Methode voor charismatische communicatie’, uitgegeven bij Lannoo Campus. Naast Certified Business Trainer (Genève), Lego Serious Play facilitator (Kopenhagen) en Certified Business Consultant (London) is Luc ook papa, trailrunner en muzikant. Zijn missie is:
Mensen helpen om hun potentieel te realiseren zodat ook zij het leven van hun dromen kunnen leiden!

Welke resultaten mag je verwachten?

De training ‘Spreken en Presenteren met Charisma’ bestaat uit 3 modules van elke 10 lessen.

Na Module 1: 'Prepare'

 • weet je welke de 10 stappen van de voorbereiding zijn

 • kun je omgaan met plankenkoorts

 • is je presentatie klaar

Na Module 2: 'Perform'

 • weet je hoe je met lichaamstaal je boodschap kan versterken

 • kun je optimaal je stem inzetten

 • heb je geen last meer van ‘euuhm’ en andere stopwoorden

Na Module 3: 'Perfect'

 • heb je 7 retorische technieken onder de knie

 • ga je moeiteloos in gesprek met je publiek

 • maak je indruk met sprekende visuals

Wil jij beter leren presenteren?

Ontspannen en zelfzeker overkomen? Presenteren zonder te hakkelen? Je boodschap brengen zonder in de stress te zitten? Meer impact hebben? De reputatie verwerven van iemand die inspirerend is? Applaus oogsten?
De training ‘Spreken en Presenteren met Charisma’ is er speciaal voor jou: een professional die bereid is in zichzelf te investeren!
Afhankelijk van je leervoorkeur, kun je de training op 3 verschillende manieren volgen.

Tijdelijk gratis exemplaar van ‘De Obama-factor’ voor alle deelnemers!

BASIS

€ 297

 • 3 modules
 • Meer dan 30 videolessen
 • 3 werkboeken en meerdere checklists en tools
 • 24/7 toegang tot al het materiaal

PLUS

€ 597

 • 3 modules
 • Meer dan 30 videolessen
 • 3 werkboeken en meerdere checklists en tools
 • 24/7 toegang tot al het materiaal
 • 1 live workshop in kleine groep waarin je gaat oefenen en feedback krijgt
 • Opgelet: max 10 deelnemers per workshop

VIP

€ 997

 • 3 modules
 • Meer dan 30 videolessen
 • 3 werkboeken en meerdere checklists en tools
 • 24/7 toegang tot al het materiaal
 • 1 live workshop in kleine groep waarin je gaat oefenen en feedback krijgt
 • 2 sessies individuele coaching van 90′ elk
 • Opgelet: max 10 deelnemers

Veel gestelde vragen

De modules zijn allen zorgvuldig samengesteld, maar dat neemt niet weg dat sommige lessen voor jou momenteel relevanter kunnen zijn dan andere. Indien een bepaald thema voor jou momenteel minder van toepassing is, kun je wat meer aandacht besteden aan een andere les. En wie weet is de les die vandaag voor jou minder nuttig is, morgen wel belangrijk!

De lessen zijn kort en to-the-point. Je hebt bovendien ruimschoots de tijd om alles rustig te bekijken. Jij bepaalt het tempo! Voor het maken van je presentatie en het inoefenen dien je uiteraard ook wat tijd te voorzien. Voor het Plus en VIP pakket komen daar de workshop en de coachingsessies bij.

Indien je nooit presenteert, dan is deze opleiding voor jou niet zinvol. Maar, indien je slechts af en toe het woord mag nemen voor een groep, dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven. Wat je tekort hebt aan ervaring kun je hier immers goed maken.

Indien je veel ervaring hebt, zullen de tweede en derde module jouw in staat stellen om nog beter te worden.

Voorkennis is niet vereist. Het programma is zo opgebouwd dat je ook kan instappen als je weinig of geen ervaring hebt met presenteren. Mensen met meer ervaring zullen wellicht wat sneller kunnen gaan, maar zullen ook voldoende uitgedaagd worden zodat ze het maximum kunnen halen uit hun deelname.

Het is geen technische Powerpoint training, maar je zal wel leren hoe je in een minimum van tijd goede slides ontwerpt en hoe je deze het best kunt inzetten bij het presenteren.

Yep! Je kan op elk moment van het jaar op de kar springen. De online academie is 24/7 open.

Indien je niet tevreden bent met de online training, dan kun je mij binnen de 14 dagen laten weten wat je opmerkingen zijn. Als we er niet in slagen je ontevredenheid weg te nemen, dan krijg je gewoon je geld terug. Deze training mag je immers geen geld kosten. Ze moet jou geld gaan opleveren!

Omdat mijn tijd nu eenmaal beperkt is. Ik heb over de jaren heen een mooie portefeuille aan trouwe klanten opgebouwd die me elk jaar opnieuw inhuren om hun mensen te begeleiden en te trainen.

Eenmaal je presentatie klaar is, maak je een video-opname van 5 à 8 minuten. Dit kun je doen met je webcam of smartphone. Die stuur je me door en vervolgens plannen we een ZOOM-call in. Tijdens dit gesprek geef ik aan hoe je overkomt, wat je sterke punten zijn en wat je punten ter verbetering zijn.

Wat zeggen anderen?

Yannick De Clercq, zelfstandig IT consultant

Luc is een op en top professional die je in ‘no time’ helpt om zelfvertrouwen uit te stralen wanneer je voor een groep staat. Deze training was voor mij een kantelmoment in mijn carrière.

Ilse Himschoot, The Reference

Ik was vroeger steeds enorm zenuwachtig wanneer ik iets moest presenteren. Ik kreeg ooit zelfs een complete blackout waarna ik eigenlijk beslist had om nooit nog te presenteren. Maar, presenteren hoort nu eenmaal bij mijn beroep… Na het volgen van Luc’s training kan ik niet allen zeggen dat ik heel wat rustiger ben, ik ben ook gaan genieten van het presenteren. Tenslotte is het telkens een opportuniteit om anderen te overtuigen van je ideeën.